Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για τη μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του υφυπουργού Σπύρου Βούγια στη Βουλή σύμφωνα με τις οποίες επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ έγιναν επαναδιαπραγματεύσεις με την εταιρεία μίσθωσης των ελικοπτέρων πετυχαίνοντας χαμηλότερο τίμημα κατά 1.250.000 ευρώ για το καθένα.

Εκτός όμως από τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο για να σταλεί στη Βουλή και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών το τμήμα οικονομικών εγκλημάτων της εισαγγελίας άσκησε δίωξη και σε βάρος μη πολίτικων προσώπων.

Η δίωξη στρέφεται για απιστία σε βάρος του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου προστασίας του πολίτη Γρηγόρη Τασσούλα σε σχέση με τη συντήρηση των ελικοπτέρων.

Για το ίδιο σκέλος ασκήθηκε δίωξη σε βάρος αξιωματικών και υπάλληλων της πολιτικής αεροπορίας για άμεση και απλή συνεργεία στην απιστία. Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή.