Η κυβερνητική γραμμή Μαζινό λειτούργησε με επιτυχία στο ασφαλιστικό, αλλά η κυβέρνηση δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν και… αεροπλάνα! Έτσι, τα αναχώματα που θεώρησε πως έστησε με τη συντεταγμένη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τα γκρέμισε η δήλωση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε τη δημοκρατική νομιμοποίησή της για τη λήψη σκληρών αποφάσεων, θέτοντας εμμέσως θέμα πρόωρων εκλογών.

Όσο κι αν ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησαν, εκ των υστέρων, να λειάνουν τις γωνίες των δηλώσεων του Καστανίδη, η ζημιά είχε ήδη γίνει, αφού ο σπόρος της αμφισβήτησης της νομιμοποιητικής βάσης της κυβέρνησης μπήκε -και μάλιστα με διαδικασίες… αυτογκόλ- από κορυφαίο υπουργό.

«Πρόεδρε, μάζεψέ τους», ακούστηκε να προτρέπει κορυφαίο στέλεχος τον πρωθυπουργό στους διαδρόμους της Βουλής, όπως αποκαλύπτει το σημερινό ρεπορτάζ της Real News.

«Η λειτουργία της κυβέρνησης είναι περίπου χαοτική. Δεν υπάρχει ένα ισχυρό κέντρο που να συντονίζει τα πράγματα. Κάθε υπουργός έχει πάρει ένα υπουργείο-φέουδο και λειτουργεί μέσα σε αυτό», λέει στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.