Φρένο στην «καθίζηση της εμπορικής δραστηριότητας» θέλει να βάλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μιλώντας σε παραγωγικούς και οικονομικούς – επιχειρηματικούς φορείς στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και την Κρήτη, ενώ, όπως είπε, «η στοχευμένη απάντηση στην κρίση, θα είναι η υπογραφή με κάθε περιφέρεια ενός αναπτυξιακού συμφώνου» – διαδικασία που θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα.

Ο υπουργός απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους νέους δημάρχους, προκειμένου να προχωρήσουν τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα της Κρήτης. Στόχος – είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης – είναι το 2011 να διπλασιαστεί η απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν τα σχέδια του νέου επενδυτικού νόμου, γιατί, όπως είπε «σεβόμαστε ως και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».

Τέλος, ο υπουργός ζήτησε απ όλους να σταθούν δίπλα στον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής και να δημιουργήσουμε όπως είπε από κοινού ένα Αναπτυξιακό Σύμφωνο για την Κρήτη.