Στη Σαντορίνη ενδέχεται να μεταβεί αύριο Παρασκευή ο Κυριακός Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί και από εκεί, τόσο από τις τοπικές αρχές, όσο και από τους ειδικούς για την κατάσταση στο νησί.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για την πορεία της σεισμικής δραστηριότητας, η οποία έχει αναστατώσει πολλά νησιά των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Θήρας, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται στη Σαντορίνη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από τις 1/2/2025 έως και τις 3 Μαρτίου 2025.

Η σχετική απόφαση αναφέρει: «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την 1η.02.2025 και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 3 Μαρτίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».