Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με αντικείμενο την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το παρ’ ολίγον ατύχημα στον Προαστιακό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι «υπήρξε ανθρώπινο σφάλμα, υπήρξε παραπομπή μέσα στα όργανα πριν δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό. Εκεί λειτουργούσε και η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση».

Στους φορείς που εμπλέκονται με τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «Αυτό αλλάζει τους προσεχείς μήνες. Θα έχουμε έναν φορέα, τον ΟΣΕ και από κάτω θα είναι η ΕΡΓΟΣΕ και το τμήμα της ΓΑΙΟΣΕ που έχει να κάνει με το τροχαίο υλικό. Θα υπάρχει υπεύθυνος για όλη τη δομή του συγκοινωνιακού έργου. Θα υλοποιηθεί από τις αρχές του 2025. 

Για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα με την πτώση δέντρων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «βγάλαμε 6 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ολιστικά, σε όλη την Ελλάδα. Συνεργεία θα κάνουν παρεμβάσεις σε όμορους χώρους και τις γραμμές», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με την συνομολογό του Ιταλό υπουργό Μεταφορών για την προμήθεια νέων τρένων.