Ο Πέτρος Παππάς σε τηλεοπτική εμφάνιση που πραγματοποίησε, σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έγινε περίγελος στο πολιτικό σύστημα και στον κόσμο.

Μιλώντας στο ΕΡΤΝews ανέφερε πως «μιλάμε για ένα κόμμα σε απόλυτη εκτροπή, ένα κόμμα το οποίο έχει γίνει περίγελος του πολιτικού συστήματος αλλά και του κόσμου. Βγαίνουμε στον δρόμο και ντρεπόμαστε που είμαστε στελέχη αυτού του κόμματος γιατί έχουμε κόσμο ο οποίος πραγματικά έχει πιστέψει σε αυτή την προσπάθεια και βλέπει κάποια στελέχη να έχουν κολλήσει πάνω στις καρέκλες, να έχουν ταμπουρωθεί στην Κουμουνδούρου και να ετοιμάζονται να το κάνουν Κούγκι».

«Προσπαθούν να κάνουν ένα μικρό συνέδριο, λέει 600 θα χωράει. Δεν ξέρω αν θα το κάνουν στο στάδιο του Περιστερίου, αν το έχουν κλείσει και αυτό. Πράγματα τα οποία ευτελίζουν την διαδικασία δημιουργούν φοβερή δυσαρέσκεια, μια φοβερή οργή στον κόσμο. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ένα μικρό αριστερό κόμμα, στο οποίο θα συζητάνε για τα γεγονότα της Τασκένδης του 1955. Συγγνώμη, αλλά αυτό το κόμμα δεν μπορεί να περιλαμβάνει τους προοδευτικούς», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι «αυτό το οποίο συνέβη στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, οι ερμηνείες που επιχειρούν να δώσουν κάποιοι στο καταστατικό, το γεγονός ότι αποσυνδέεται η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογή προέδρου, σημαίνει ότι η ίδια Κεντρική Επιτροπή που έκανε τη μομφή στο Στέφανο Κασσελάκη θα υφίσταται και μετά την εκλογή. Και αν υποθέσουμε ότι εκλέγει τον Κασσελάκη, η Κεντρική Επιτροπή θα κάνει ξανά μομφή εναντίον του, δηλαδή πράγματα οποία είναι αδιανόητα για τη λειτουργία του κόμματος».

Μεταξύ άλλων, σχολίασε και τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «η διαδικασία ήταν υποδειγματική και δείχνει πολιτικό πολιτισμό. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της πολιτικής εξαθλίωσης».