Η απόφαση του πρωθυπουργού να παραπέμψει προς διαγραφή τον βουλευτή της ΝΔ ήταν μονόδρομος καθώς ο Μάριος Σαλμάς σε τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του τα τελευταία 24ωρα είχε αφήσει αιχμές για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Είχε μιλήσει για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας.

Επίσης, στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές,  ο κ. Σαλμάς είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες είχε πει: «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

«Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς» είχε απαντήσει, τότε, ο πρωθυπουργός.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00.

Ο κ. Σαλμάς παραπέμπεται για: «Αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλοΒουλευτή»

Όπως τονίζουν πηγές από τη ΝΔ γενικά η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας.

Επιπλέον, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη.