Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και το αν ο ίδιος πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς.

«Εγώ δεν έχω φοβηθεί ποτέ την ευθύνη. Πρέπει να πατήσουμε στις συλλογικές μας αποφάσεις και να πάμε παρακάτω όλοι μαζί. Αν τις διαβάσει κανείς θα αναρωτηθεί από πού προκύπτει αυτό το σκηνικό της τεράστιας έντασης διότι είναι πολιτικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες έχουμε συμφωνήσει. Η ένταση είναι αναντίστοιχη και περιμένω να δω όσους θέσουν υποψηφιότητα να πουν πώς θα ενώσουν το κόμμα» είπε αρχικά, μιλώντας στο Live News.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές διαφορές του με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταγεγραμμένες διαφορές στο χαρτί, στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής δηλαδή, με κανέναν από τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος.

«Από εκεί και πέρα έγιναν χειρισμοί που θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί, ειδικά μετά τις Ευρωεκλογές. Μπήκαμε σε ένα κλίμα εσωστρέφειας που δεν θα έπρεπε να έχουμε υποστεί και επιμείνει. Και ο Στ. Κασσελάκης έχει εκφωνήσει την πολιτική γραμμή, πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μίας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Είναι σαφές πως ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος του 2023. Αυτό που λέω εγώ είναι πως υπάρχει το προγραμματικό και το ιδεολογικό βάθος για να ανακάμψουμε αρκεί να πατήσουμε πάνω σε αυτά τα κεκτημένα. Δεν γίνεται μέχρι στιγμής».

«Για την υποψηφιότητα τη δικιά μου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα»

Ο Νίκος Παππάς είπε πως όταν ξεκίνησαν να παίρνουν πρωτοβουλίες έγινε μία υπαναχώρηση και όπως είπε χαρακτηριστικά «και μία δημοσιότητα που δεν τη χρειαζόμασταν, δεν έπρεπε να επικρατήσει για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και καλούμαστε όλοι αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Είπα και στο συνέδριο του Φεβρουαρίου πως θα πρέπει να κάνουμε βήματα για να λειτουργήσουμε συλλογικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα προγραμματικό οπλοστάσιο που τον βοήθησε να πάει με τον Αλέξη Τσίπρα να καταστεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Αυτό το οπλοστάσιο δεν πρέπει να το βάλουμε στην άκρη. Έχουμε κάνει όλοι λάθη. Λάθη έκανε και ο Στ. Κασσελάκης όπου δεν επέτρεψαν στις προγραμματικές προτάσεις να βρουν τη θέση που τους αρμόζει στο δημόσιο διάλογο. Από την άλλη, αισθάνθηκα πάρα πολλές φορές πως υπάρχει μία κεκτημένη ταχύτητα προαποφασισμένης διαφωνίας και στις συνεδριάσεις μας και στο δημόσιο λόγο».

Σε σχέση με το γιατί δεν μακροημέρευσε ο Στ. Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς είπε:

«Με τον Στ. Κασσελάκη κάναμε μία πολιτική συμφωνία, δεν ήταν στον αέρα η στήριξη σε αυτόν, και δεν υπήρξε και οποιαδήποτε συζήτηση περί ανταλλαγμάτων, όπως είχαμε κατηγορηθεί. Έχουμε δρόμο να καλύψουμε μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο του να πραγματώσουμε ό,τι η πολιτική συμφωνία προέβλεπε. Το έχω πει και στον ίδιο αυτό. Η απόφαση να βγει ο κ. Κασσελάκης δεν πάρθηκε σε κλειστές πόρτες αλλά διαμορφώθηκε από μεγάλη συμμετοχική διαδικασία. Οι ηττημένοι αποχώρησαν από το κόμμα, κάτι που δικαιώνει την επιλογή να στηριχθεί ο Στ. Κασσελάκης αλλά η πορεία μας από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα προσδοκόμενα».

Σε σχέση με το εάν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Υπηρετώ αυτήν την παράταξη σχεδόν από τα γεννοφάσκια μου και από πολλές θέσεις. Για την υποψηφιότητα τη δικιά μου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα. Υπηρετώ ως πρόεδρος της Κ.Ο αυτήν την περίοδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα απαντούσε αν τον έπαιρνε τηλέφωνο ο Στ. Κασσελάκης και τον ρωτούσε αν θα ήταν καλό ή καλό για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ το να βάλει ξανά υποψηφιότητα, είπε:

«Αυτό θα το κρίνει ο ίδιος και θα περιμένω και εγώ να τον ακούσω. Το ίδιο θα απαντούσα σε όλους. Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να απαντήσει πώς θα ενώσει το κόμμα την επόμενη μέρα».