Ο Πέτρος Παππάς σχολιάζοντας την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε ότι πρόκειται για εκτροπή, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση του κόσμου που τον εξέλεξε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν 11 μήνες.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 δήλωσε πως «αυτό το οποίο πιστεύω εγώ και το πιστεύει και μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου από χθες λαμβάνω εκατοντάδες μηνύματα, τηλεφωνήματα οργισμένων ανθρώπων, οι οποίοι μου λένε ότι αυτό το οποίο συνετελέσθη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εκτροπή, μια ανατροπή της βούλησης των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι προσήλθαν στην κάλπη πριν από 11 μήνες και εξέλεξαν ως πρόεδρό τους τον Στέφανο Κασσελάκη, δίνοντάς του την εντολή να μετασχηματίσει την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σύγχρονη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».

«Είναι εκτροπή διότι στην πραγματικότητα είναι κόντρα στη βούληση της πλειοψηφίας της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Και έγινε τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνταν συντεταγμένα σε ένα συνέδριο καταστατικό προκειμένου επιτέλους να γίνει ένα κανονικό, σοβαρό κόμμα. Διότι, αυτό το κόμμα το οποίο έχουμε σήμερα δεν είναι ένα κανονικό κόμμα (…). Είναι ένα κόμμα το οποίο διεξάγει ψηφοφορίες στις οποίες οι μισοί ψηφίζουν σε μια κλειστή κάλπη κρυφά και 70 μέλη ψηφίζουν τηλεφωνικά ανοικτά (…). Οι κανόνες της δημοκρατίας, θεωρώ ότι δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία και η ώρα της ψήφου είναι μία θεμελιώδης λειτουργία, δημοκρατική. Ή ψηφίζουμε όλοι κρυφά ή ψηφίζουμε όλοι ανοιχτά. Δεν υπάρχει μικτή διαδικασία πουθενά στον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο. Δεν νοείται να υπάρχει κατά το ήμισυ μυστική και για άλλους να υπάρχει φανερή ψήφος. Αυτό νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται ο καθένας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Πολλές φιλοδοξίες για ένα τόσο μικρό κόμμα πρέπει να παραδεχτούμε. Στρατηγοί, αλλά κανένας στρατιώτης».