Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Tradewinds που ασχολείται με τα ναυτιλιακά σχολίασε την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος.

Χαρακτηρίζοντας «εσωκομματικό πραξικόπημα» την αποπομπή Κασσελάκη, σημείωσε ότι επετεύχθη, γιατί απέσυραν τη στήριξη τους άτομα κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, πρόσωπα που ανέδειξαν τον Στέφανο.

Σε άρθρο στη σελίδα tradewindsnews.com με τίτλο «Ο εφοπλιστής Κασσελάκης ανατράπηκε με πραξικόπημα», έγραψε πως «ο ιδρυτής της Tiptree Marine και επενδυτής πλοίων, άντεξε μόλις ένα χρόνο ως αρχηγός της ελληνικής αντιπολίτευσης».

«Η αλματώδης πολιτική άνοδος του επενδυτή πλοίων Στέφανου Κασσελάκη, πήρε μια απότομη στροφή προς τα κάτω την Κυριακή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας, τον εκδίωξε από αρχηγό του. Ο πρώην επενδυτής της Wall Street, εμφανίστηκε από το πουθενά τον περασμένο Σεπτέμβριο για να κατακτήσει την ηγεσία του κεντροαριστερού κόμματος, το οποίο έχασε την εξουσία το 2019 και έκτοτε συνέχισε να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις», έγραψε το δημοσίευμα.

Έπειτα, πρόσθεσε πως «οι ελπίδες ότι ο 36χρονος ιδρυτής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων Tiptree Marine, SwiftBulk και SwiftTanker θα κατάφερνε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, γρήγορα διαψεύστηκαν, με τη δημοτικότητα του κόμματος να συνεχίζει να κατρακυλά και τις εσωτερικές διαμάχες να τρώνε το κόμμα εκ των έσω. Η δυσαρέσκεια για τον Κασσελάκη κορυφώθηκε με την ψηφοφορία της Κυριακής και την αποδοκιμασία του».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα παρέθεσε τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς για τους λόγους που ξέσπασε η κρίση ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο Κασσελάκης δεν έχει δηλώσει αν σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι ο Κασσελάκης εκλέχτηκε την πρώτη φορά, επειδή εκμεταλλεύτηκε τα social media, τον φρέσκο αέρα που έφερε και τη στήριξη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τόνισε ότι «ήταν ακριβώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιστά στον Αλέξη Τσίπρα, που απέσυραν την υποστήριξή τους από τον Κασσελάκη τις τελευταίες εβδομάδες».