Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Δευτέρας 9/9 ο βουλευτής, Πέτρος Παππάς. «Δεν μπορεί το κόμμα για πολύ καιρό να εκπροσωπείται από μη εκλεγμένο πρόεδρο» τόνισε.

«Πιστεύω ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Κασσελάκης μετά από τη βίαιη ανατροπή στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου. Δεν υπάρχει πια χρόνος. Υπάρχει ένα τελεσίγραφο για το πότε πρέπει να γίνουν αυτές οι εσωκομματικές εκλογές. Είδα ότι προγραμματίστηκε μία ΚΕ σε δύο εβδομάδες. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο και πότε σκοπεύει η προσωρινή ηγεσία του κόμματος να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές. Νομίζω πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Μιλάω και εξ ονόματος μίας οργισμένης βάσης, η οποία αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που αγωνιούν» υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σε σχέση με τη μυστική ψηφοφορία που ωστόσο, καθώς μερικοί έλειπαν, χρειάστηκε η ψήφος τους να δοθεί τηλεφωνικά και άρα να μην είναι μυστική, είπε: «Από τη στιγμή που δεν μπορούν να ψηφίσουν όλοι με μυστική ψηφοφορία, υπάρχει η αρχή της εκλογικής ισότητας, άρα θα έπρεπε να ψηφίσουν όλοι ανοιχτά. Δέχομαι εκατοντάδες μηνύματα από μία εξοργισμένη βάση. Όχι, δεν θα πάμε ήρεμα και άμεσα πρέπει να γίνει προσφυγή, γιατί δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει έναν αντιβασιλέα και να πορεύεται για μήνες μέχρι την πλήρη πολιτική του απαξίωση. Γιατί έχουν αυτόν τον στόχο. Βλέπω μία στρατηγική κωλυσιεργίας».

«Δεν νοείται ένα κόμμα να μην μπορεί να διαγράψει τους υβριστές του»

«Δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολύ καιρό να εκπροσωπείται από κάποιον άνθρωπο (σ.σ. Νίκος Παππάς) που δεν έχει εκλεγεί ως πρόεδρος. Δεν νοείται ένα κόμμα να μην μπορεί να διαγράψει τους υβριστές του. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να μην διαγράφεται, τη στιγμή που δεν υπηρετεί τη γραμμή του κόμματος. Είναι ένα κόμμα μη κανονικό» δήλωσε και τόνισε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Θεωρώ πως πρέπει να πάρει θέση άμεσα για αυτό που συνέβη, το οποίο θεωρώ πως είναι μια βίαιη ανατροπή της βούλησης του κόσμου και νομίζω πως η προϋπόθεση επιβίωσης του κόμματος είναι να τεθεί η ατζέντα για το πώς θα μετασχηματιστεί το κόμμα σε μία κεντροαριστερά προοδευτική παράταξη. Ειδάλλως, δεν ξέρω αν υπάρχει θέση για πολλούς εξ ημών» σημείωσε κλείνοντας.