Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου, γιατί διατύπωσα τις απόψεις μου που δε θα σταματήσω να τις λέω».

«Δεν μπορεί η ΝΔ να έχει καταρρεύσει στο 28% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο 14,9. Ο κ. Κασσελάκης όταν βγήκε πρόεδρος έταζε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα ή έστω θα έχουμε μικρή διαφορά».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι το κόμμα δεν λειτουργούσε συλλογικά καθώς δεν συνεδρίαζαν τα όργανα ενώ στην ερώτηση εάν είναι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ακατάλληλος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έχει πολιτική ανεπάρκεια και αντί να κάνει προτάσεις έχει μια τάση, η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική».

Η τακτική αυτή όπως είπε «εξυπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη, όπως και ότι δημιουργεί συνέχεα θέματα εσωστρέφειας. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να καταγγέλλει με ανάρτηση για μαύρα χρήματα πρώην πρόεδρο; Ή να κάνει βίντεο και να καταγγέλλει ότι τα στελέχη του θα πάνε σε άλλο κόμμα με αρχηγό που θα ορίσει η διαπλοκή;» και συμπλήρωσε «ο μόνος που στηρίζει τη διαπλοκή με αυτά που κάνει είναι ο κ. Κασσελάκης».

«Ο μόνος που στηρίζει τον Μητσοτάκη είναι ο Κασσελάκης. Δεν έχει πολιτική ομάδα που να τον πλαισιώνει για να αποφύγει μεγάλες γκάφες».