Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 4/9 μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και της Βούλας Κεχαγιά. Αφορμή στάθηκε η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις που είχε κάνει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Έχουν γίνει τόσο γελοίοι πια που δεν σου κάνει καρδιά και να τους κοροϊδέψεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ. «Βγαίνει χθες το πρωί η κ. Κεχαγιά, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δηλαδή ο άνθρωπος που μιλάει με τον εκάστοτε πρόεδρο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, και λέει «δεν τίθεται κανένα θέμα επιστροφής του Πολάκη στην ΚΟ γιατί ακόμα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη». Δύο ώρες μετά ανακοινώνεται η επιστροφή του Πολάκη στην ΚΟ. Πείτε μου τώρα τι κόμμα είναι αυτό; Η Βούλα η Κεχαγιά είναι αξιοπρεπής παρουσία, έχει και παρουσία στη δημοσιογραφία, έγραφε και άρθρα… δεν θα την πεις γελοία ας πούμε. Το λέω ειλικρινά δεν είναι, έχει ένα βάρος» είπε.

Έπρεπε, πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, χθες να παραιτηθεί αμέσως, το λέω ειλικρινά. Δύο ώρες μετά φέρνεις τον Πολάκη στην ΚΟ; Φέρτον μεθαύριο, μην την ξεφτιλίζεις… Σοβαρή γυναίκα είναι, έχει κάνει καριέρα στη δημοσιογραφία, γιατί την ξεφτιλίζεις να γελάει ο κόσμος που τη βλέπει στο δρόμο… Σου χρώσταγε κάτι; Αύριο αν μιλήσει η Κεχαγιά θα την πιστέψει κανένας; Δεν θα την πιστέψει. Ακυρώθηκε ο ρόλος της. Σεβόμενη τη διάδρομή της έπρεπε να παραιτηθεί.

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε ότι άκουσα με έκπληξη τον «υπουργό Διάλυσης» της Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «εγώ είπα ότι ο κ. Πολάκης δεν θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και τον προκαλώ επειδή ασχολείται πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την αποκατάσταση των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας τα οποία έχει διαλύσει και καταβαραθρώσει, να βρει πού είπα εγώ ότι δεν θα επιστρέψει ο κ. Πολάκης στην ΚΟ. Τον προκαλώ τώρα».

Ο διάλογος που ακολούθησε:

  • Άδωνις Γεωργιάδης: Χθες το πρωί τι είπατε;
  • Βούλα Κεχαγιά: Αυτό είναι μια σπέκουλα η οποία διαιωνίζεται από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που στοχεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του… Αν βρει ο κ. Γεωργιάδης ότι εγώ έχω κάνει τέτοια δήλωση ότι δεν θα επιστρέψει ο κ. Πολάκης θα βγω δημοσίως να του ζητήσω συγγνώμη
  • Άκης Παυλόπουλος: Για τον κόσμο που μας παρακολουθεί διαβάζω ότι ερωτηθήκατε σε ραδιόφωνο και είπατε ότι ‘ακούω και εγώ αυτές τις πληροφορίες, αν θέλετε τα σενάρια…’
  • Βούλα Κεχαγιά: Δεν υπάρχει… Ξεκινάμε από λάθος. Τίποτα, τίποτα… Λάθος. Όλα είναι παραπληροφόρηση και σπέκουλα. Δεν υπάρχει τέτοιο… Θα σας στείλω το ηχητικό να το παίξετε. Παρακαλώ να με αποκαταστήσετε.
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Πείτε μας τι είπατε… Όσοι τα διαβάσαμε σε 2000 σάιτ λέμε ψέματα. Εγώ δεν άκουσα την εκπομπή, έχω διαβάσει τα σάιτ, αλλά μπορείτε να μας πείτε τι είπατε, μετά να βρούμε το ηχητικό και να το παίξουμε να βρούμε αν έχετε πει τα ίδια. Αλλά αν δεν έχετε πει τα ίδια θα παραιτηθείτε σήμερα. Κάνουμε συμφωνία;

Αν δεν έχει πει ό,τι γράφει το σύνολο των σάιτ εγώ θα της ζητήσω συγγνώμη, αλλιώς θα παραιτηθεί, γιατί δεν παρενέβη ένα 24ωρο που είναι σε όλα τα σάιτ (η δήλωση) σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Κατόπιν ο Δημήτρης Οικονόμου «έπαιξε» στον αέρα το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα.

Συνεχίστηκε και στο Χ ο καβγάς

Ο καβγάς συνεχίστηκε και διαδικτυακά με τον Άδωνι Γεωργιάδη να γράφει σε ανάρτησή του «Πριν από λίγο στην τηλεόραση του @SkaitvGR η @bkex βγήκε να με διαψεύσει λέγοντας: διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα διακινούν το ψέμα ότι με άδειασε ο @skasselakis και ότι εγώ ποτέ δεν είπα χθες το πρωί ότι δεν θα γυρίσει ο @pavpol2222 ας δούμε ένα φιλοκυβερνητικό σάιτ https://documentonews.gr/article/diplo-adeiasma-kasselaki-se-kexagia/ του @KostasVaxevanis».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση της κυρίας Κεχαγιά που έγραψε στο Χ «ηρεμήστε κύριε υπουργέ διάλυσης της Υγείας και της ζωής των πολιτών. Διαψευστηκατε σε ζωντανή μετάδοση».