Η μείωση των εκλογικών δαπανών ενόψει των περιφερειακών εκλογών, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης «πυροδότησε» την αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «Επιχειρεί να καλύψει με τον μανδύα της διαφάνειας ένα αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό στόχο που οδηγεί και τους συνδυασμούς και τα κόμματα στην εξάρτηση και στον έλεγχο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και το κράτος».

Μεταξύ άλλων καταργούνται τα κουπόνια ως μέθοδος άντλησης εσόδων για τα κόμματα και το σύνολο της χρηματοδότησης των δαπανών για συνδυασμούς και υποψηφίους γίνεται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ακόμη ότι με το συγκεκριμένο νόμο παρεμποδίζεται η υποψηφιότητα, η εκλογή εργαζομένων και όσων προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

« Η απαγόρευση χρησιμοποίησης κουπονιών από τους συνδυασμούς εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό απαγόρευσης, ποινικοποίησης μιας κατοχυρωμένης πολιτικής και οικονομικής διαδικασίας μεταξύ κομμάτων, εργατικών σωματείων και άλλων λαϊκών φορέων και του λαού. Μιας διαδικασίας που το ΚΚΕ εισήγαγε, κατοχύρωσε και αποτελεί μια από τις κύριες πηγές των οικονομικών του εσόδων».