Η υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, συμμετείχε στην
εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, είχε συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με Βουλευτές της περιοχής, στο Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα erga.gov.gr. Πρόκειται για ένα εργαλείο που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται για την εξέλιξη σημαντικών έργων, που εκτελούνται σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο της χώρας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησαν συσκέψεις με παραγωγικούς, επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη: «Υποδεχτήκαμε στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την πορεία των σημαντικών έργων που εκτελούνται στην πόλη μας! Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να βαδίζει σε τροχιά ανάπτυξης, με γοργούς ρυθμούς, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον! Η παράδοση του μετρό στις 30 Νοεμβρίου, το Flyover, οι σημαντικές παρεμβάσεις στην υγεία, με τη δημιουργία δυο σύγχρονων νοσοκομείων (αντικαρκινικό και παιδιατρικό), οι εμβληματικές αναπλάσεις σε κτήρια και δημόσιους χώρους, ήταν από τις πρωτοβουλίες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την πόλη, την καθημερινότητα και ποιότητα ζωής των πολιτών, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη κόμβο πολιτισμού, καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης».