Το ελληνόκτητο τάνκερ MT Sounion της εταιρείας Delta Tankers δέχθηκε νωρίτερα σήμερα (21/08) χτύπημα από από τους Χούθι στα ανοικτά της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές, ενώ με σημερινή του ανακοίνωση, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης καταδίκασε την επίθεση. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ιράκ για Αγίους Θεοδώρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη

Τις πρωινές ώρες σήμερα το υπό ελληνική σημαία Δ/Ξ «SOUNION», με 25 μέλη πληρώματος, αλλοδαποί υπήκοοι, δέχθηκε ένοπλη επίθεση ενώ έπλεε 72 ν.μ. δυτικά της Χοντεϊντά Υεμένης, στην Ερυθρά θάλασσα.

Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πλοίο, το οποίο παραμένει στο προαναφερόμενο σημείο. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ιράκ για Αγίους Θεοδώρους.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, καταδικάζει την επίθεση αυτή η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει πως τέτοιου είδους ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών και διαταράσσουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μέσω των κρίσιμων θαλάσσιων διαδρόμων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ