Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στους δήμους της χώρας περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαχειριστούν το ζήτημα της λειψυδρίας που πλήττει πολλές περιοχές και ιδιαίτερα τις τουριστικές.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «προκειμένου να ενισχύσουμε αυτήν τη συνεχόμενη προσπάθεια των Δήμων, με πρωτοβουλία του υπουργού, του Θεόδωρου Λιβάνιου 11, 25 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση των δήμων, όχι των νησιωτικών».

«Θα έρθει, όμως, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δώσει άλλα 10 εκατομμύρια για να ενισχύσει τα νησιά μας. Άρα, πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, πρόσθεσε ότι το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει «τρία σκαλοπάτια. Το πρώτο είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων γεωτρήσεων. Το δεύτερο είναι για νέες γεωτρήσεις και το τρίτο είναι για μισθωμένες μονάδες αφαλάτωσης».

«Μιλάμε για έξοδα τα οποία οι δήμοι ενδεχομένως να έχουν κάνει και αυτό το διάστημα προκειμένου να καλύψουν την καλοκαιρινή περίοδο. Αλλά δεν είναι το πρόβλημα μόνο το καλοκαίρι, είναι και τον χειμώνα», πρόσθεσε στη συνέχεια.