Στο μεγάλο θέμα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει μια σειρά περιοχών αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος, περιοδεύοντας στο νησί της Ζακύνθου. Όπως είπε, «στην κυβέρνηση, σήμερα, πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν τη λειψυδρία μέσα από το Μαξίμου. Χρειάζεται όμως εθνικό σχέδιο και κινητοποίηση κάθε τοπικής κοινωνίας, με ευρύτατες συναινέσεις, που σήμερα λείπουν εντελώς».

Ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ζακύνθου, όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού, όπως είναι η εξέλιξη του τουρισμού, η έλλειψη υποδομών, η απουσία στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης αλλά και του αγρότη, καθώς και το μείζον πρόβλημα της αισχροκέρδειας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο σχέδιό του για τη χώρα, την «αναγέννησή» της, όπως είπε, η οποία εστιάζει στις τοπικές κοινωνίες και δίνει τη δυνατότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν να μένουν στάσιμες στο «έλεος» των Υπουργείων και του κεντρικού κράτους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι η περίπτωση της παραλίας «Ναυάγιο», που είναι κλειστή προς το κοινό, επηρεάζοντας τον τουρισμό του νησιού, και η διαχείριση της οποίας βρίσκεται στο κεντρικό κράτος και όχι στον Δήμο που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να την αναλάβει.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος πρόεδρος είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Στασινόπουλο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κωνσταντίνο Καποδίστρια και με τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Κώστα Τσιριγώτη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως οι ανεπαρκείς υποδομές, οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο της πόλης και τα θέματα ασφάλειας.