Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Μπελέρη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Εμείς εδώ και έναν χρόνο περίπου όταν ξέσπασε η κρίση λόγω της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη και της προσχηματικής ακύρωσης των εκλογών της Χειμάρρα, τον Μάιο του 2023, είχαμε πει ότι η Ελλάδα είχε και τον τρόπο και τα μέσα να διεθνοποιήσει το ζήτημα αλλά και να συμβάλει ώστε να ορκιζόταν, έστω, δήμαρχος ο κ. Μπελέρης μέσα στη φυλακή. Δυστυχώς αυτό δεν το καταφέραμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι μια διμερής διαφορά, δεν είναι διαφορά Ελλάδας – Αλβανίας. Παραμένει μια υπόθεση κράτους δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας και λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αυτά είναι κριτήρια για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. Δεν πρέπει να δούμε την υπόθεση ως διμερή, θα είναι ολέθριο σφάλμα. Όταν το είδαμε, εργαλειποιήθηκε προσωπικά ο κ. Μπελέρης. Ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές, αφού είχε περάσει ένα έτος άπρακτο, ήρθε η κυβέρνηση μικροκομματικά, ο πρωθυπουργός λειτουργώντας ως κομματάρχης να τον τοποθετήσει στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο για να χρυσώσει το χάπι στους Έλληνες ομογενείς της Βόρειας Ηπείρου, είναι μια επιλογή εσφαλμένη η οποία κόστισε».

Τέλος, ερωτηθείς για την πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, σχολίασε πως: «Η πολεοδομική νομοθεσία είναι νομοθεσία, ισχύει για όλους και όλες. Δεν ερμηνεύεται από εκπροσώπους Τύπου, από πολιτικούς αρχηγούς, ερμηνεύεται μόνο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Υπάρχει κράτος, πολεοδομικοί κανόνες, αυτοί πρέπει να εφαρμόζονται για όλους ανεξαίρετα».