Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μεταξύ του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη, και του στιχουργού, Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος έχει ταχθεί εξαρχής στο πλευρό του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη. Το πρωί ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», έκανε λόγο για «αμειβόμενα τρολ του διαδικτύου» και «ξεπεσμένους στιχουργούς», που του επιτίθενται.

Ο κ. Μωραΐτης θεώρησε ότι με τον χαρακτηρισμό «ξεπεσμένους στιχουργούς» (που μάλιστα δεν θυμάται και καμία επιτυχία τους, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης) εννοεί τον ίδιο και έσπευσε να απαντήσει μέσω ανάρτησης στο «X» (πρώην Twitter). Έγραψε χαρακτηριστικά: «Εμένα εννοεί “ξεπεσμένοι στιχουργοί, δε θυμάμαι και καμιά επιτυχία”. Δε με χαλάει. Εδώ δε θυμάται ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Για το βασικό όμως: Ας τολμήσει να πει επωνύμως ότι μισθοδοτούμαι. Επωνύμως. Όχι «περιγραφές». Για να μπορέσω να κάνω αγωγή».

https://twitter.com/Nikosmoraitis/status/1811321402886111651

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης ανάρτησε και το βίντεο με το απόσπασμα των λεγομένων του κ. Σπίρτζη το πρωί στο «Open TV», στο οποίο, όμως, προφανώς κατά λάθος φαίνεται και ένα μήνυμα που δέχθηκε στο WhatsApp από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μπάμπη Παπαδάκη, που γράφει: «Αύριο πρέπει να τον φάει».    

Το σχετικό βίντεο κατέβηκε, ωστόσο το πήρε ο κ. Σπίρτζης και το ανέβασε στον δικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρώντας πως το μήνυμα είναι προτροπή για διαγραφή του από το κόμμα, αναφέρει: «Αύριο πρέπει να τον φάει». Ελπίζω να το δει ο Πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας. Μπορεί να μην πήραμε κατάλογο των μισθοδοτούμενων από τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τουλάχιστον μάθαμε από λάθη, μη επαγγελματικά. Ο κ. Μωραΐτης που καθημερινά ασχολείται μαζί μου». Και προσθέτει: «Και με όποιον διαφωνεί με τον Σ. Κασσελάκη, όπως αποδεικνύεται από βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος, συνομιλεί με τον κ. Μπάμπη Παπαδάκη, Διευθυντή Γραφείου Τύπου του Προέδρου. Εθελοντικά φαντάζομαι. Ο νέος «ΣΥΡΙΖΑ» οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Ακόμη και αν μόλις κατέβηκε από τον κ. Μωραΐτη.  

Επανερχόμενος ο κ. Μωραΐτης, έγραψε στο «X», απευθυνόμενος στον κ. Σπίρτζη: «Έχω προσωπικές σχέσεις με πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα, οι οποίοι έσπευσαν να μου συμπαρασταθούν στη σημερινή σας χυδαιότητα. Ευθέως. Σας προκαλώ να αναφέρετε το όνομά μου ότι μισθοδοτούμαι, για να προχωρήσω σε αγωγή. ΕΥΘΕΩΣ. Τα σημιτικά που ξέρετε όχι σ’ εμένα».

Για την ιστορία, η αρχική επίμαχη φράση του κ. Σπίρτζη στο «Open TV» σήμερα το πρωί ήταν επί λέξει η εξής: «Υπάρχουν τα τρολ, τα επώνυμα και τα ανώνυμα, τα οποία ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και συνέχισε αναφέροντας ότι: «Είναι δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Δεν θυμάμαι και καμία επιτυχία ή κάποιοι άλλοι που είναι πίσω από ψευδώνυμα, ή άλλοι ελάχιστοι που είναι μέλη οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ».