«Για μένα ο μεγάλος κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ είναι να συνηθίσει στις χαμηλές πτήσεις. Έχει έρθει η ευκαιρία να γίνει το Κίνημα δεύτερο κόμμα και με μεγάλα ποσοστά. Δεν πρέπει να χαθεί ξανά αυτή η ευκαιρία- δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν τα καταφέραμε, ενώ μάλιστα η Νέα Δημοκρατία έχανε ένα εκατομμύριο ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλους 350.000» ανέφερε η βουλευτής και υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στο Action 24, και κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένα λάθη που θόλωσαν τη φυσιογνωμία και το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα». Προσθέτει δε, πως για να αναδείξει την υποψηφιότητά της και το στόχο της «να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή» προτάσσει το τρίπτυχο «καθαρές επιλογές, κοινή λογική και κοινωνική ευαισθησία στην πολιτική».

Για την επιστολική ψήφο υποστήριξε ότι ήταν καταστατική θέση του ΠΑΣΟΚ από παλιά. «Αντί να καταψηφίσει το σύνολο του νομοσχεδίου, έπρεπε να καταψηφίσει την τροπολογία, όχι ολόκληρο το νομοσχέδιο», πρόσθεσε και υπογράμμισε σχετικά με τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια αλλά και τη λειτουργία του κόμματος. «Ήταν μια εμβληματική θέση του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες. Οι αλλεπάλληλες κυβιστήσεις μπέρδεψαν τον κόσμο. Υπάρχει ανάγκη τα όργανα στο κόμμα να λειτουργούν περισσότερο και ποιοτικότερα. Ποιοτικότερη θεσμική λειτουργία του κόμματος. Αυτό είναι το ζητούμενο για το επόμενο διάστημα».

Αναφορικά με τα σενάρια περί αριστερής στροφής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως: «Αυτό ήταν ένας ετεροπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ και όχι αυτοπροσδιορισμός. Το ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξε τις δικές του θέσεις, αλλά καθόρισε τις θέσεις με βάση άλλους. Έτσι όμως χάνεται το στίγμα, η φυσιογνωμία και όλη η ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείσα για τη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα έχασε πολλά από τα διαπραγματευτικά χαρτιά που είχε. «Δυστυχώς με τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες του ΠΑΣΟΚ που είχαν εκφραστεί από την πρώτη στιγμή. Η Κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της, να ασκήσει πίεση -ακόμα και το βέτο αν χρειαστεί για την ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας- από τη στιγμή που δεν τηρείται η συμφωνία. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την Αλβανία μετά την καθαίρεση Μπελέρη, τις προκλήσεις Ράμα και την απόδειξη ότι δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου και ότι βρίσκεται μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Όσο και αν κάποιος δεν συμφωνεί με την Συμφωνία, από τη στιγμή που υπογράφηκε «οφείλουμε να σεβαστούμε τη συνέχεια του κράτους και την διεθνή νομιμότητα».

Τέλος, άφησε αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση από κανέναν περί πασαρέλας, αφού τέτοιες εκφράσεις υποβαθμίζουν την διαδικασία». «Είναι δε αδιανόητο να εκφράζει τέτοια άποψη ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν κάτι να πουν και να προσφέρουν, είναι εγγυητές της διαδικασίας, όπως επίσης και ο κόσμος της παράταξης. Δεν υπάρχει επομένως ανάγκη να εμφανίζεται κανείς ως ο εγγυητής και ο μόνος που νοιάζεται», ανέφερε.