«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας και ιδιαιτέρως στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt του Κιέβου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες αμάχους συνιστούν άλλη μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να στέκεται στο πλευρό του λαού της».

Ανθρώπινη αλυσίδα για να εντοπίσουν επιζώντες στα χαλάσματα του παιδιατρικού νοσοκομείου Οχμαντίτ

Εθελοντές και διασώστες έχουν κάνει ανθρώπινη αλυσίδα, για να βοηθήσουν τα σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες έξω από το παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου, που σήμερα δέχτηκε επίθεση από ρώσικα στρατεύματα.

Κάτοικοι της συνοικίας, τραυματιοφορείς, στρατιώτες και γιατροί, κάποιοι με αιματοβαμμένες νοσοκομειακές στολές, βρέθηκαν όλοι εκεί μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους στο νοσοκομείο Οχμαντίτ, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

«Οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν. Σε αυτό το στάδιο είναι μάλλον αδύνατον να εργαστούμε εδώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ολεξάντρ, ένας γιατρός.

Ο Πάβλο Γκολόβι, ένας τριανταεπτάχρονος οικογενειάρχης, έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο γιος του, Βιατσεσλάβ, ηλικίας μόλις 3 ετών. Αποσβολωμένος, βρήκε το κτίριο κατεστραμμένο, με καπνό να υψώνεται από τα συντρίμμια. Κατά τύχη, ο γιος και η σύζυγός του δεν έπαθαν το παραμικρό. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ουκρανίας, τουλάχιστον δυο γιατροί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά.