Τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα «Αναγέννηση» εξήγησε ο Παύλος Γερουλάνος. «Το κόμμα θέλει πολλή δουλειά» υπογράμμισε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στην ερώτηση εάν ο ίδιος νιώθει έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, ο Παύλος Γερουλάνος είπε «είμαι έτοιμος να προετοιμάσω το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την εξουσία. Η πορεία αυτή είναι μεγάλη και προετοιμάζεται κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».

Τονίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί καθόλου ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για τον κ. Δούκα και αν πρέπει να παραιτηθεί από τον δήμο, αναφέροντας πως ο ίδιος έμεινε στον δήμο Αθηναίων 4 χρόνια. «Μπροστά μας έχουμε μια μάχη που δεν τελειώνει στις 6 Οκτωβρίου αλλά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η μόνη μου αγωνία είναι να προετοιμαστεί το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές» σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν είναι πρόβλημα που ο κ. Δούκας δεν είναι στη Bουλή απάντησε ότι «εξαρτάται πώς θα το χειριστεί κανείς. Έχουμε δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα και όποιος και αν είναι ο αρχηγός θα κάνουμε ότι χρειάζεται».

Ερωτηθείς εάν επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ΠΑΣΟΚ «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Η πρώτη δουλειά είναι να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χώρο. Πρώτα βάζουμε τάξη στο σπίτι μας», είπε χαρακτηριστικά.