Η μετάβαση από την περίοδο των επιδοτήσεων στις ανανεώσιμες πηγές, στη συμμετοχή τους απευθείας στην αγορά, είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που περιλαμβάνει και την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα στο 28th Annual Economist Government Roundtable.

«Οι ΑΠΕ σήμερα είναι πολύ φθηνές. Και οι μπαταρίες μπορούν να λειτουργήσουν στην αγορά χωρίς επιδοτήσεις, ειδικά σε περιόδους που υπάρχουν περικοπές “πράσινης” ενέργειας. Θα ανοίξουμε την αγορά της αποθήκευσης με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο δίμηνο», ανέφερε ο υπουργός. Παράλληλα ανήγγειλε τη μείωση κατά 70% της αξίας των εγγυητικών επιστολών για τους παραγωγούς ΑΠΕ προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Σε μήνυμά του προς το συνέδριο ο υφυπουργός για θέματα ενέργειας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού.

Πηγή: ΑΠΕ