Μπορεί κοινοβουλευτικά να καταγράφεται μια ραθυμία μετά τις ευρωεκλογές, λόγω και του γεγονότος ότι βαδίζουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού, ωστόσο στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή υπάρχει μια έντονη κινητικότητα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντάται με μια σειρά από βουλευτές, κυρίως με τους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας τους να εντατικοποιήσουν το έργο που παράγουν στο Κοινοβούλιο καταθέτοντας σειρά προτάσεων νόμου και αυξάνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο μέσω των επίκαιρων ερωτήσεων προς τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής ο κ. Κασσελάκης έχει συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Κώστα Μπάρκα, την Ράνια Θρασκιά, τον Βασίλη Κόκκαλη, τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ενώ προγραμματίζονται κι άλλα ραντεβού έως το απόγευμα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν και κατά πόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συναντήσει και κάποιους από τους 7 βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή των 87 στελεχών του κόμματος, η οποία ασκεί κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η αξιωματική αντιπολίτευση επί προεδρίας του. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τους βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Αθηνά Λινού, Χρήστο Γιαννούλη, Διονύση Καλαματιανό, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Μίλτο Ζαμπάρα και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται το πρωί της Πέμπτης να βρεθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας που θα συνεδριάσει η Βουλή των Εφήβων.