Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυαναμενόμενη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου πρόκειται να πέσουν στο τραπέζι οι υποψηφιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι άσπονδοι φίλοι τοποθετούνται για την επόμενη ημέρα του κόμματος λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη τα μέλη του κόμματος κατά την είσοδό του στην αίθουσα του ξενοδοχείου. Χειροκροτώντας φώναζαν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό».

Δείτε live την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Αν και η αρχική σκέψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να οδηγηθούμε σε κάλπες στο τέλος του χρόνου ή αρχές του 2025, φαίνεται να κάνει πίσω και να διαλέγει δύο ημερομηνίες στα μέσα ή τέλος Οκτωβρίου. Στην ομιλία του θα κάνει λόγο για εξωθεσμικά συμφέροντα που τον πολεμούν, για καθαρές λύσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος και για μία λεγόμενη επανεκκίνηση που στόχο έχει να τα «αλλάξει όλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης ελέγχει γύρω στα 130 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής από τα 300, ένα νούμερο που του δίνει μέχρι στιγμής ένα ισχνό προβάδισμα σε σχέση με τον αντίπαλό του Χάρη Δούκα.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει για μια μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη με βάση το ΠΑΣΟΚ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να υπάρξει αλλαγή γραμματέα του κόμματος αφήνοντάς το ανοιχτό το πότε θα γίνει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μένει μέχρι να φύγει, με τα ονόματα που ακούγονται για αντικαταστάτη του να είναι αυτά, της προσωπικής φίλης του Ανδρουλάκη και υποψήφια ευρωβουλευτή Όλγα Μαρκογιαννάκη και του Παύλου Χρηστίδη βουλευτή του Νότιου Τομέα Αθηνών.

Οι συσχετισμοί

Από την πλευρά του ο Χάρης Δουκάς χθες κάλεσε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στο ξενοδοχείο Τιτάνια και τα στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, είναι γύρω στα 100 άρα το ένα τρίτο της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στην ομιλία του σήμερα θα καταθέσει ένα ευρύ κάλεσμα για μία μεγάλη Κεντροαριστερά, ενώ θα ακούσουμε το σχέδιο του για μία μεγάλη προοδευτική παράταξη η οποία θα μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε ότι η εκλογική του νίκη στο Δήμο Αθηναίων απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά του βουλευτές που στηρίζουν τις δύο υποψηφιότητες και οι οποίοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους είναι από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Αναστάσιος Νικολαϊδης από την Δράμα, ο Φραγκίσκος Παρασύρης και ο Μανώλης Χνάρης από την Κρήτη. Επίσης, ακούγεται ότι θα είναι «δίπλα» του ο Παύλος Χρηστίδης και ο Γιώργος Μουλκιώτης από την Βοιωτία.

Θέση υπέρ του Χάρη Δούκα μέχρι στιγμής έχουν πάρει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Ευαγγελία Λιακούλη και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα δηλώσουν παρών στην υποψηφιότητά του.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου δεν πρόκειται λένε προσκείμενες πηγές να ανακοινωθεί σήμερα, μέσα σε ένα πολωμένο κλίμα και μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες. Ο βουλευτής Α’ Αθηνών προσπαθεί να μην μπει σε όλη αυτή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του.

Το ίδιο έχει πράξει και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το πότε θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα. Οι διαρροές λένε ότι σήμερα στην ομιλία του θα έχει κατά κύριο λόγο αριστερό πρόσημο και θα μιλήσει για σύγκλιση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε έντονα και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ να την πιέζουν να κατέβει, αλλά με την πρώην υπουργό να κάνει πίσω μέχρι στιγμής.

Δείτε φωτογραφίες