Την ικανοποίηση του για την έγκριση δύο βασικών προγραμμάτων της ατζέντας 2030, που αφορούν την απόκτηση 20 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35 και τη ναυπήγηση των φρεγατών Constellation, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, το μέλος της κυβέρνησης έκανε λόγο για σημαντικά όπλα που δίνουν τη δυνατότητα αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας, απ’ οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόκτηση είκοσι μαχητικών αεροσκαφών F – 35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή, είναι ένα σημαντικό όπλο που θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην Πολεμική Αεροπορία. Από την άλλη η έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης στην Ελλάδα της φρεγάτας Constellation της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγησή της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό. Θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belharra που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα».

Ο κ. Δένδιας πάντως εξέφρασε την ικανοποίηση του και για το επίπεδο της συζήτησης στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, εξαίροντας την συναινετική διάθεση που έδειξαν τα υπόλοιπα κόμματα. Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της συζήτηση επιφυλάξεις τήρησαν και δεν ψήφισαν για τα F-35, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αν και εξέφρασε επιφυλάξεις, υπερψήφισε.