Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης να εξακολουθεί να βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο οι αναρτήσεις του περί «μαύρων» χρημάτων στα social media και τα υπονοούμενα για την οικονομική διαχείριση του κόμματος περίοδο του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα, εξακολουθούν να προκαλούν εσωτερικές αναταράξεις. Επί της ουσίας αρκετά σημαίνοντα στελέχη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που υπερασπίζονται τα έργα και τις ημέρες του τέως πρωθυπουργού και σε αυτούς που παίρνουν το μέρος του κ. Κασσελάκη.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος φθάνουν στο σημείο να υποδεικνύουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον δρόμο της Δικαιοσύνης. «Εάν έχουν στοιχεία ο Στέφανος Κασσελάκης και ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης που υποστήριξε πως σε όλα τα κόμματα διακινείται αδήλωτο χρήμα, να τα πάνε στον Εισαγγελέα» προτρέπουν δημοσίως.

Γεροβασίλη: Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ να μας δώσει εξηγήσεις

Αυτό αναφέρει για παράδειγμα η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη. Αφού δήλωσε στον ΑΝΤΙ1 πως αναμένει εξηγήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα υποστηρίζει, προσθέτει πως όποιος έχει σχετικά στοιχεία, να τα πάει στον Εισαγγελέα. «Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ (σ.σ. ο κ. Κασσελάκης), να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος έχει στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς οφείλει να πάει στον Εισαγγελέα» ήταν τα λόγια της.

Σπίρτζης: Δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάνε στον Εισαγγελέα

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει μιλώντας στο Open TV: «Παροτρύνω τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα. Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα». Μάλιστα για τον ναύαρχο ε.α. κ. Αποστολάκη, δήλωσε ότι «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη. Κάθε στέλεχος που διαφοροποιείται, στοχοποιείται και με έναν τρόπο που θυμίζει φασίζουσες λογικές και αντιλήψεις».

Μαμουλάκης: Ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα

Ο δε βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών σημειώνει πως «μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια. Αν υπήρχαν, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική μέγγενη».

Ζαχαριάδης: Ούτε οι πιο σκληροί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβητούν την εντιμότητά του

Αναφερόμενος στους υπαινιγμούς για την οικονομική διαχείριση την περίοδο της προεδρίας Τσίπρα ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος του κόμματος για τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας τον περασμένο Οκτώβριο Κώστας Ζαχαριάδης, υπογράμμισε ότι «αποκλείω σε κάθε περίπτωση το να πήρε ο ίδιος ή να διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε δε ότι ακόμα και οι πιο σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εντιμότητά του. «Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα πάει στον Εισαγγελέα, ο Τσίπρας όσο κυβερνούσε έβαζε όρια».

Νοτοπούλου: Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο Κασσελάκης άφησε τέτοιο υπονοούμενο

Αντιστοίχως, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, λέει στο Action24 ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρόεδρος του κόμματος άφησε τέτοιο υπονοούμενο» ενώ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να προσέλθει στη συνεδρίαση των οργάνων και να μας εξηγήσει τι ήθελε να πει». Η ίδια υπογράμμισε ακόμη ότι «επιτέλους πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα» του κόμματος γιατί από το συνέδριο και πέρα «υπάρχει αυτή η δυσλειτουργία», ενώ «όποιος έχει γνώση για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα».

Κεχαγιά: Κανέναν υπαινιγμό δεν άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά σπεύδει να δηλώσει πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν «μαύρα» χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση «μαύρα» ή «μαύρες» σακούλες». Κατά την ίδια, ο πολιτικός αρχηγός «αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά. Και μάλιστα ήρθε και προσδιόρισε και είπε ότι η βασίλισσα – αρχόντισσα των «μαύρων» είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε μια συγκεκριμένη καταγγελία. Αυτήν την καταγγελία τη συνόδευσε από τη σημερινή παρότρυνση – πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία να οριστούν ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι σε βάθος δεκαετίας να ελέγξουν τα οικονομικά των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία». Όμως την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σηκώνει το «γάντι»  αλλά πετάει και την «μπάλα» στην εξέδρα. Δηλαδή λέει: αν έχει στοιχεία ο κύριος Κασσελάκης να πάει στον εισαγγελέα. Εμείς εξακολουθούμε να προκαλούμε την κυβέρνηση, αν θέλει να είναι διαφανής ως πολιτική παράταξη, είτε να ψηφίσει την τροπολογία, τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια όλες οι οικονομικές πράξεις και συναλλαγές πολιτικών κομμάτων και οι ρυθμίσεις των δανείων και των χρεών τους, αλλά και των πολιτικών προσώπων που τα πλαισιώνουν. Και συγχρόνως να πάμε στους ορκωτούς λογιστές, να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές και να διερευνήσουν τα οικονομικά των κομμάτων».