Να μαζέψει την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, περί «μαύρων» χρημάτων στο κόμμα και τις υπόνοιες που τυχόν αφέθηκαν για την περίοδο πριν αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία, επιχείρησε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣKAΪ.

Όπως είπε, «έχω εικόνα των οικονομικών, τουλάχιστον κατά την περίοδο που ήμουν γραμματέας του κόμματος». Και πρόσθεσε: «Όταν παρέδωσα, δεν είχαμε κανένα χρέος. Την επόμενη περίοδο έγιναν υπερβάλλοντα έξοδα», εξηγώντας ότι έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψιν ότι λόγω χαμηλότερου ποσοστού που πήρε στις εκλογές, εκ των πραγμάτων θα λάμβανε το κόμμα και μικρότερη χρηματοδότηση.

Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του κόμματος για μαύρο χρήμα είπε ότι «ο Στέφανος είπε κάτι πολύ απλό, δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές. Είπε για τον “δικό μου ΣΥΡΙΖΑ”, γιατί είναι αρχηγός σήμερα. Ποτέ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ “μαύρα” χρήματα, σας το λέω εγώ. Είναι ο πρόεδρος του κόμματος και ο κάθε πρόεδρος λέει για τη δική του περίοδο».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν, ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης». Η χρήση της κτητικής αντωνυμίας, πάντως, άφησε κατά πολλούς συνειρμούς για τις πρακτικές του κόμματος, επί προεδρίας Τσίπρα.