Απογοητευτική θεωρεί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τη ρητορική του προέδρου της, Νίκου Ανδρουλάκη, «με το να ρίχνει στους άλλους την ευθύνη και να μην κάνει τη δική του αυτοκριτική» για το πρόσφατο αποτέλεσμα στις κάλπες των ευρωεκλογών. Μάλιστα αναφερόμενη στα περί διαγραφών, σημείωσε μιλώντας στο Action 24 ότι «μπορεί να διαγράψει τους διαφωνούντες και να μείνει και μόνος του, αν θεωρούμε ότι αυτό το είναι ΠΑΣΟΚ και ταιριάζει στην ιστορία και το DNA του».

Παράλληλα διατύπωσε τη διαφωνία της με το σενάριο εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο λέγοντας ότι «με λογικές Ιουλίου θα μπορούσαμε να πάμε και Δεκαπενταύγουστο και μετά το κερί (σ.σ. στην Παναγία) να ρίχνουμε και την ψήφο. Εγώ θα πω το καλύτερο όλων θα είναι να γίνει το φθινόπωρο. Να υπάρξει διαδικασία στην οποία οι υποψήφιοι δεν θα κάνουν απλά πασαρέλα».

Πρόσθεσε σε ότι «έχω αποδείξει διαχρονικά στην πορεία στο ΠΑΣΟΚ ότι ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όποιος κι αν είναι πρόεδρος όλοι μας οφείλουμε να είμαστε δίπλα του. Από πού και ως πού η διαφορετικότητα των απόψεων υπονομεύει την ενότητα για το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να είμαστε κοπάδι ή υπάλληλοι;».

Κατά την ίδια, «πολλές φορές ο λόγος μας έμοιαζε με λόγο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούσα να δω ότι λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ όπως το είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Η σοβαρή εναλλακτική δεν μπορεί να είναι ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ».