Για συμφωνημένη κίνηση μεταξύ των δύο πλευρών έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, αναφορικά με την απόλυση του Γιώργου Τσίπρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» τόνισε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει τα οικονομικά του, τα οποία είναι οριακά, και το γνωρίζουμε όλοι. Δεν είναι κάτι κρυφό, ήδη από τον προηγούμενο χρόνο. Άρα προσπαθούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα, με όλο τον σεβασμό το λέω, δεν είναι μια απόλυση που έγινε αιφνιδιαστικά, πρόκειται για τη λύση της σύμβασής του, κάτι το οποίο ήταν συμφωνημένο πολύ πριν από τις ευρωεκλογές. Ο κ. Τσίπρας προσελήφθη στο κόμμα ως έμμισθος υπάλληλος, όταν ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον κ. Κασσελάκη. Από τη θέση αυτή αποχώρησε τον Φεβρουάριο και αντικαταστάθηκε από τον κ. Θάνο Μωραΐτη, καθώς και ο ίδιος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Σύμφωνα με την κα Κεχαγιά, «ο ίδιος ζήτησε να παραταθεί για έναν μήνα η σύμβασή του, ώστε να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχει. Και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και παρατάθηκε η σύμβασή του μέχρι τις ευρωεκλογές. Βεβαίως και ήταν ενημερωμένος. Μάλιστα, ο διάδοχός του, ο κ. Μωραΐτης, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να πληρώνεται για τη νέα του θέση».

Αναφερόμενη στις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας μετά την απόλυσή του, η κα Κεχαγιά είπε: «Ο κ. Τσίπρας λέει αυτά που θέλει να πει, εμείς λέμε αυτά που ισχύουν. Στις συνεντεύξεις του δεν ερωτήθηκε αν υπήρξε αυτή η συμφωνία». Τέλος, ερωτηθείσα αν πρόκειται να υπάρξουν και άλλες απολύσεις, σημείωσε: «Πιστεύω πως όχι. Το μήνυμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει το σπίτι του και ό,τι βοηθάει το κόμμα να αναπνεύσει θα γίνεται».