«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την αυτοκάθαρση του Στέφανου Κασσελάκη», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις «ζυμώσεις» που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κεντροαριστερά.

«Εγώ και η Πλεύση Ελευθερίας δεν είμαστε σε ένα περίκλειστο περιβάλλον. Αλλά δεν θα συμπράξουμε σε σχήμα που θα ξεπλύνει πρόσωπα τα οποία έχουν βαρύτατες ευθύνες πολιτικές, πολλά και ποινικές, για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα οικονομικά και τις ζωές των ανθρώπων. Δεν θα ξεχάσουμε την ευθύνη που φέρουν πρόσωπα. Από εκεί και πέρα τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την αυτοκάθαρσή τους. Παρακολουθώ τον κ. Κασσελάκη να ανακαλύπτει τα πρόσωπα με τα οποία συμπράττει και τον παρακολουθώ με ενδιαφέρον, η αυτοκάθαρση είναι μια διαδικασία υγείας», είπε το βράδυ της Τρίτης (18/06) μιλώντας στο Kontra η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, τόνισε ότι: «έχει δώσει και το παράδειγμα των συμπράξεων όπου υπάρχει αξία. Δεν διστάσαμε να στηρίξουμε την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ή την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση του Νίκου Παππά είπε πως «με τον κ. Παππά δεν θα μπω ποτέ σε κανένα ψηφοδέλτιο».

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι: «η Πλεύση αγωνίζεται για να αλλάξει ο τρόπος άσκησης της πολιτικής. Αυτό θα γίνει αν πάψουν τα πολιτικά πρόσωπα να ενδίδουν στη λαγνεία της καρέκλας».