Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε αποψινή συνέντευξή του στον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση, ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, “SITEL“, ανέφερε ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του, η οποία θα λάβει χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

«Την ίδια ονομασία θα χρησιμοποιεί και στις επαφές του στο εξωτερικό με ξένους ηγέτες», όπως είπε.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του όσο και στις δηλώσεις του, θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», διότι, όπως είπε, γι’ αυτόν το όνομα της χώρας και της πατρίδας του είναι «Μακεδονία».

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι στη νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, θα συμμετέχουν ακόμη ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι. Η τρικομματική αυτή κυβέρνηση θα διαθέτει στη Βουλή τη στήριξη 78 βουλευτών, εκ των 120 που αυτή αριθμεί συνολικά, ενώ, όπως έχει δηλώσει νωρίτερα ο Μίτσκοσκι, τουλάχιστον ακόμη δύο βουλευτές άλλων κομμάτων θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση και αυτή θα έχει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή.

Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από 23 υπουργεία. Το VMRO-DPMNE θα έχει συνολικά 15 υπουργούς, ο αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» έξι υπουργούς και το κόμμα «Ξέρω» δύο υπουργούς.

Από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, προκύπτει πως τα σημαντικότερα υπουργεία θα ελέγχονται από το VMRO-DPMNE.

Έτσι, νέος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου θα είναι ο 35χρονος Τίμτσο Μουτσούνσκι, ο οποίος είναι σήμερα ένας εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων του VMRO-DPMNE και δήμαρχος του Άεροντρομ, του μεγαλύτερου δήμου μεταξύ των δέκα δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος των Σκοπίων.

Νέα υπουργός Οικονομικών θα είναι η Γκορντάνα Ντιμιτρίεφσκα- Κότσοσκα, η οποία σήμερα είναι επίσης μία εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων του VMRO-DPMNE.

Πηγή: ΑΠΕ