Την ανάγκη για δρομολόγηση διαδικασιών ειλικρινούς αποτίμησης -σε πρώτη τουλάχιστον φάση- του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον πρόεδρο του κινήματος να γνωστοποιήσει μέσω των θεσμικών οργάνων το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και τις δικές του προθέσεις, προκειμένου -όπως τονίζουν- το κόμμα να μην μπει σε έναν επώδυνο κύκλο εσωστρέφειας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατάει για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του, αλλά οι πιέσεις που δέχεται για να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Ηδη κορυφαία στελέχη είναι αποφασισμένα να θέσουν υποψηφιότητα σε μία πιθανή εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ενα από αυτά, είναι ο Οδυσσέας Κωνστατινόπουλος που ζητά άμεσα τη σύγκλιση των εσωκομματικών οργάνων: «Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι η ελεύθερη έκφραση των απόψεων. Πόσω μάλλον όταν αυτές εκφράζονται δημόσια και θεσμικά», επεσήμανε ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ ο ο βουλευτής Παναγιώτης Δουδωνής, τόνισε ότι «αυτή η κατάσταση αδικεί το ΠΑΣΟΚ και στενοχωρεί τον κόσμο».

Σε κάθε περίπτωση, την ερχόμενη Τετάρτη (19/6) στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να εκδηλώσεις τις προθέσεις του αλλά και να ακούσει την κριτική των μελών και στελεχών που θα ανεβάσουν τους τόνους.