Στην επιστολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τη συζήτηση των οικονομικών συνεπειών των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Θέλω να ενημερώσω την επιτροπή ότι κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χατζηδάκη, αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνει συζήτηση επί του κόστους των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφισβητήθηκε η ποσοτικοποίηση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στη βάση των δύο εκθέσεων του Γενικού Λογιστηρίου», είπε ο κ. Πετραλιάς και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση, μέτρο-μέτρο, να δούμε πως προστίθενται τα μέτρα, πως προκύπτει 15 δις τον πρώτο χρόνο και 45 δις στην τετραετία και όχι 2,7 που αναφέρετε μόνο στο πρώτο νομοσχέδιο, αφού αφαιρέσει ό,τι του αρμόζει του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ… Και να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Και να δούμε επίσης, να απαντήσουμε στο ερώτημα “αν έχεις χώρο 500 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς στόχους και τον στόχο πρωτογενών δαπανών, και εφαρμόσεις μέτρα 10 δις, 15 δις, 2 δις, 1 δις, και είσαι εκτός των στόχων, θα μπεις σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όπως μπαίνουν άλλες χώρες, αυτόν τον καιρό στην Ευρώπη;”. Θα πρέπει να μας απαντήσει λοιπόν».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε: «Αναφέρθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία, ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών. Είναι καλοδεχούμενη. Αυτό το είχαμε ζητήσει καιρό πριν. Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών σας κάνει πιο σοφούς και πιο ταπεινούς. Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε γιατί υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής, σε κάθε περίπτωση. Και ασφαλώς να δούμε και τα υπερπλεονάσματα τα οποία έχετε το πρώτο τετράμηνο, πεντάμηνο της χώρας και που θα οφείλατε σε αυτήν την καθημαγμένη κοινωνία που φτωχοποιείται μέρα με τη μέρα, να έχετε αποδώσει».