Διαδικαστικά προβλήματα παρουσιάζονται από το πρωί στα εκλογικά τμήματα του Βόλου, καθώς μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν έχουν εμφανιστεί, με αποτέλεσμα να κωλύεται η εκλογική διαδικασία, αφού το βάρος πέφτει στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Την ίδια ώρα, η συμμετοχή των πολιτών κρίνεται ικανοποιητική, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποίησε το TheNewspaper.gr, στη Μαγνησία ως τις 11:30 είχαν ψηφίσει περίπου το 15,3% των εγγεγραμμένων.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της εφορευτικής επιτροπής επικαλεστεί κώλυμα, όπως π.χ. ασθένεια ή εγκυμοσύνη, που δεν επιτρέπει την παρουσία του, οφείλει να είναι σε θέση να το αποδείξει (π.χ. ιατρική γνωμάτευση), ενώ θα πρέπει να γνωρίζει πως η παρουσία του ή μη στην επιτροπή εναπόκειται τελικά στη διακριτική ευχέρεια του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση, η ενημέρωση του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής για τυχόν κωλύματα θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως, κυρίως για πρακτικούς λόγους (αντικατάσταση του μέλους, ανάθεση αρμοδιοτήτων στα λοιπά μέλη, κ.ο.κ.). Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής λαμβάνει τα στοιχεία των κληρωθέντων μελών της εφορευτικής επιτροπής του τμήματός του από τον οικείο έφορο και έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει από ψηφοφόρο-μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος δεν επικαλείται τυχόν κώλυμα, να παραμείνει στο εκλογικό τμήμα, εφόσον προσέλθει να ψηφίσει.