Στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Συντάγματος, μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Λίγη ώρα προτού ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινήσει την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και ο πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους, πολλοί εκ των οποίων θέλησαν να τον αγκαλιάσουν και άλλοι να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του.

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στο Σύνταγμα ο Στέφανος Κασσελάκης, θυμίζοντας το βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει, για να δηλώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε σφοδρότατα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης, να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις τις ΕΥΠ. Εμένα δεν με κρατάτε από πουθενά, γιατί κανείς δεν με κρατάει από πουθενά. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαι καθαρός ουρανός, έχω ζήσει στα πολλά και στα λίγα, τίποτα έτοιμα, όλα δουλεμένα και φορολογημένα στη χώρα με τις πιο αυστηρές αρχές στον κόσμο».

Μιλώντας για την υπόθεση του πόθεν έσχες του, τόνισε ότι θα πληρώσει το πρόστιμο για την αμέλειά του να μεταφέρει τις μετοχές των εταιρειών της αλλοδαπής, όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας, θα πληρώσω πρόστιμο εγώ, επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μου λένε: “Έκανες λάθος που έδειξες τα σπίτια σου”. Μου λένε: “Έκανες λάθος που έδειξες σε χώρα συντηρητική τον άνθρωπο που αγαπάς”. Έκανα λάθος που είμαι αληθινός;».

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast: