Αποφασισμένος να αποδομήσει πολιτικά τα κόμματα που τοποθετούνται στα δεξιά της ΝΔ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα στη βόρεια Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, με ένα ιδιαίτερα γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει τα έργα υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής για τους Θεσσαλονικείς, το επιχειρείν αλλά και το διακύβευμα της νέας εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Μια από τις σημαντικές μάχες που έχει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές είναι να περιορίσει τις διαρροές στη βόρεια Ελλάδα προς την Ελληνική Λύση αλλά και τη Νίκη. Με «οδηγό» τις κυλιόμενες μετρήσεις, το γαλάζιο εκλογικό επιτελείο προσπαθεί να ανακτήσει το ποσοστό που διαχέεται προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ με δεδομένο επίσης ότι τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Δημήτρη Νατσιού «έχουν πιάσει ταβάνι» στη συσπείρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και ότι στις εκλογές του 2023 η ΝΔ είχε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια 5,3 μονάδες λιγότερες από ό,τι πανελλαδικά (35,3% έναντι 40,6%). Ο πρωθυπουργός τα επόμενα 24ωρα θα βρεθεί στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς που αποτελούν «γαλάζια κάστρα», με τη ΝΔ να συγκεντρώνει στην Καστοριά ποσοστά που ξεπερνούσαν το 50%. Στις εκλογές του 2023 η ΝΔ είχε συγκεντρώσει στην Καστοριά ποσοστό 44,8%, στην Κοζάνη 36,7% και τη Φλώρινα 34,4%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δροσιά

Το σφυροκόπημα σε Κασσελάκη, Βελόπουλο και Νατσιό

Μια πρόγευση των όσων θα πει σήμερα έδωσε με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρωθυπουργός που δεν χαρίστηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκακιέρας. Μίλησε για «λαϊκιστές που επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα», αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη. Για «πατριώτες του καναπέ, που συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης», δείχνοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο, και για εκείνους που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, απειλούν με χριστιανόμετρα και ψαρεύουν στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να βάλει στο ίδιο κάδρο Κασσελάκη και Βελόπουλο θυμίζοντας ότι ο πρώτος είχε τάξει συντάξεις 4.000 ευρώ και πλέον ο δεύτερος συναγωνίζεται όπως είπε τον κ. Κασσελάκη «στη συγκομιδή των καρπών ενός ανύπαρκτου λεφτόδεντρου».

Ο πρωθυπουργός σήμερα από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να στείλει εκ νέου μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία καλώντας τη να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και εν είδει τελεσίγραφου θα διαμηνύσει ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί ξανά παρόμοιες προκλητικές και παράνομες επιλογές.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Πυκνό θα είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σήμερα στη Θεσσαλονίκη:

Στις 10:15 σήμερα το πρωί, θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.

Στις 11:00 θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα κάνουν «πρεμιέρα» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα πρώτα 17 ηλεκτρικά λεωφορεία (οικολογικά – με μηδενικές εκπομπές ρύπων), που θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.