Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις στις αστικές συγκοινωνίες, παρά τις αντιδράσεις, επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Ρέππας καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να συμβάλλουν με τις απόψεις τους στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, σημειώνοντας με νόημα ότι «ο σκοπός είναι κοινός, κοινή είναι και η ευθύνη».

Επιβεβαιώνοντας το newsbeast.gr σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης, ο υπουργός αναφέρει στη δήλωσή του:

«Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την αναγκαία και χρήσιμη πρωτοβουλία για τη μεταρρύθμιση στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Η προσπάθεια αυτή για να οδηγήσει σε σύγχρονες και ποιοτικές συγκοινωνίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί τη συνεργασία όλων.

Το νομοσχέδιο δίνεται σήμερα προς δημόσια διαβούλευση. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους συγκοινωνιακούς φορείς, πέρα από την κατάθεση των απόψεών τους, να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

Σκοπός μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη γι’ αυτό θέλουμε καλύτερες συγκοινωνίες. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιακών φορέων και περιφρουρούμε το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των εργαζομένων. Ο σκοπός είναι κοινός, κοινή είναι και η ευθύνη».