«Ανοίξτε τα παράθυρα!». Την εντολή αυτή έδωσε χθες στους έκπληκτους υπαλλήλους του Μαξίμου και της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν χρειάζεται, πάντως, να ανησυχήσετε ότι οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν τάσεις… αυτοκτονίας και θέλουν να πηδήξουν από τα παράθυρα. Απλώς το κλίμα στην αίθουσα ήταν μουντό και βαρύ, ενώ επιπλέον τα κλειστά παράθυρα της αίθουσας όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή συμβολίζουν τη μυστικοπάθεια που υπάρχει στις συνεδριάσεις αυτές.

Γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο στην εισήγησή του προς τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός: «Μπορεί να είναι σημαδιακό που για πρώτη φορά άνοιξαν τα παράθυρα εδώ, στην αίθουσα του υπουργικό συμβουλίου, κάτι το οποίο, απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν είχε συμβεί με καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Συμβολικό μεν, όμως δείχνει και διαφάνεια, αλλά καμιά φορά και ότι με απλές ιδέες μπορούμε να φεύγουμε από τη συμβατικότητα και να βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα», είπε ο κ. Παπανδρέου στους έκπληκτους, είναι η αλήθεια, υπουργούς…