Για τις «αναταράξεις» που έχει δημιουργήσει στη Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι κύκλοι ενημερώσεων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος είχαν αποτελέσμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις».

«Θα αποδείξουμε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ακόμα ότι «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. (…) Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν αποφάσισε την ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς σκέψη και διευκρίνισε πως «ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι πλέον και στους δύο γονείς». «Το ν/σ είναι ισορροπημένο και ενώνει την Ελλάδα με χώρες της Δύσης» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «βήμα προόδου» την επικείμενη υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.