Σε φουλ ρυθμούς μπαίνει πλέον η κυβέρνηση, καθώς με το άνοιγμα της Βουλής αυτή την εβδομάδα «σφραγίζεται» ο επενδυτικός νόμος και πλέον όλοι στρέφουν το βλέμμα τους στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο θα παρουσιαστεί προς διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα περιλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα εκτός φαρμακοποιών, καθώς η σχετική αρμοδιότητα έχει περιέλθει στο υπουργείο Υγείας, ενώ διάλογος με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει και με τους δικηγόρους.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν στείλει ήδη μηνύματα προς την κυβέρνηση ότι δε θα αποδεχθούν ρυθμίσεις χωρίς διάλογο ή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ και οι οδηγίες που έχει δώσει στους υπουργούς ο κ. Παπανδρέου είναι να επιδιώξουν το μέγιστο δυνατό διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία.

Με ανάλογο ενδιαφέρον αναμένεται και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις επίμαχες ρυθμίσεις για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και την επιστροφή του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και θα κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα.