Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και κλιματική κρίση θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Άλλωστε και κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, συμφωνήθηκε πλήρης συντονισμός και των δύο πλευρών, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση στις διαρκείς και πάγιες θέσεις της Ελλάδας περί μη αποδοχής οποιασδήποτε λύσης που θα προβλέπει δύο κράτη στην Κύπρο. Θέση που επανέλαβε ο πρωθυπουργός και στη διάρκεια της συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το θετικό κλίμα της συνάντησης μετέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μίλησε για μία «παραγωγική συζήτηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», ενώ πρόσθεσε ότι «συμφωνήσαμε να εργαζόμαστε ώστε να εμβαθύνουμε το θετικό κλιμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο έχει εγκαθιδρυθεί τους τελευταίους μήνες, και προσδιορίσαμε με σαφήνεια το επίπεδο των επαφών και των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου, μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και προώθησης της θετικής ατζέντας. Συμφωνήσαμε, επίσης, το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας να διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: