Η φιλοξενία των Αγώνων αποδείχθηκε το μεγαλύτερο έργο που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια. Ο λογαριασμός, ως είθισται, φούσκωσε πέραν του αναμενόμενου στα 15 δισ. δολάρια, στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο για τη βρετανική οικονομία, εν μέσω κρίσης.
Και παρά τα μεγάλα έργα υποδομής, ο φιλόδοξος στόχος της ριζικής ανανέωσης των πλέον υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης, δεν έφτασε στα επίπεδα που οι διοργανωτές είχαν οραματιστεί αρχικά.
Όμως αυτό, είναι το λιγότερο από όσα προβληματίζουν τους διοργανωτές που θα πρέπει σε καθημερινή βάση να ξεπερνούν μικρότερα ή και μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά και να ανησυχούν για την σκληρή κριτική της παγκόσμιας κοινότητας που έχει το μάξιμουμ των απαιτήσεων από μια χώρα που υπερηφανεύεται για την αξιοπιστία και την καλή της οργάνωση.
Όπως αναφέρει ο Κόσμος του Επενδυτή, οι Αρχές έχουν να προβληματίζονται όχι μόνο για τα κενά ασφαλείας αλλά και για το γεγονός ότι το Λονδίνο, φιγουράρει από τώρα ως η διοργανώτρια πόλη με το μεγαλύτερο ρεκόρ υψηλών προσκεκλημένων από κάθε είδους διασημότητες έως γαλαζοαίματους από όλο τον πλανήτη.
Εκτιμάται ότι το Λονδίνο θα φιλοξενήσει περίπου 100 αρχηγούς κρατών, αριθμός που αναλογεί σε πέντε Συνόδους G20.
Συγκριτικά η Αθήνα φιλοξένησε 48 αρχηγούς κρατών και το Πεκίνο 82. Και βέβαια η ταυτόχρονη συγκέντρωση της αφρόκρεμας της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής αποτελεί ευκαιρία για λίαν εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη βρετανική ηγεσία.