Περισσότερους δημοσιογράφους από κάθε άλλη ημέρα είχε σήμερα το κέντρο Τύπου στο προπονητήριο του Λεγκιονόβο, που αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας. Οι περισσότεροι ήταν Γερμανοί, όπως ήταν φυσικό, λόγω της αναμέτρησης με τα «πάντσερ», την προσεχή Παρασκευή. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, προσπάθησαν να οδηγήσουν τη συζήτηση στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Κώστας Κατσουράνης ήταν προσεκτικοί στις απαντήσεις τους.

Αρχικά, ο μέσος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για την παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ στον αγώνα του Γκντανσκ. «Είναι πολιτική ερώτηση. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικά», απάντησε και πρόσθεσε: «Εκπροσωπούμε τη χώρα μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Θα παίξουμε για τη σημαία μας και για τους εαυτούς μας, για τον κόσμο που έχουμε πίσω μας. Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το ότι είμαστε μέσα σε αυτές τις ομάδες σημαίνει πάρα πολλά για όλους».

Από την πλευρά του, ο Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε για το επίπεδο της διοργάνωσης, που πλέον βρίσκεται στην προημιτελική φάση της. «Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Πέρασαν τα φαβορί και χαίρομαι που μαζί τους περάσαμε κι εμείς», απάντησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.

«Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι η λέξη αποκλεισμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους», παρατήρησε αλλοδαπός εκπρόσωπος του Τύπου, για να απαντήσει ο Σαλπιγγίδης: «Έχουμε 22 ετοιμοπόλεμους μαχητές. Δεν μας απασχολεί τι λένε οι Γερμανοί. Το 2004 αποδείξαμε την αξία μας. Από κει και πέρα έχουμε μόνο επιτυχίες. Τώρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Όσο για το εάν ο αγώνας της Παρασκευής θα είναι ο τελευταίος της Ελλάδας στο Euro 2012; «Δε νομίζω πως θα είναι το τελευταίο παιχνίδι, δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο» απάντησε ο Σαλπιγγίδης, για να προσθέσει ο Κατσουράνης ότι «έχουμε πνεύμα αυτοθυσίας, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Άλλη φιλοσοφία είχε ο Ρεχάγκελ, άλλη ο Σάντος. Οι ποδοσφαιριστές όμως είμαστε Έλληνες και έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά».