Απογοητευμένος με τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του στο Euro εμφανίστηκε ο Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ με δηλώσεις του σε ολλανδικό Μέσο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Τότεναμ ισχυρίστηκε ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μπερντ φαν Μάαρβικ, είχε επιλέξει εξ’ αρχής τους παίκτες που θέλει να χρησιμοποιεί, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στους «οράνιε» για αυτό τον λόγο.

Ο 29χρονος άσος είναι 97 φορές διεθνής με την εθνική Ολλανδίας, όμως στη φετινή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν λογίζεται από τον εκλέκτορα της χώρας του ως βασικός. Στην ήττα των «τουλιπών»από τη Δανία το περασμένο Σάββατο (1-0), αγωνίστηκε μόλις 19 λεπτά, ως αλλαγή στη θέση του Ντε Γιονγκ.

«Δυστυχώς, αντιλαμβάνομαι ότι το ενδεχόμενο να βρεθώ βασικός στο σχήμα της ομάδας έχει λιγοστές ελπίδες. Ο προπονητής έχει στο μυαλό του συγκεκριμένους παίκτες, τους οποίους προτιμά να αγωνίζονται και εγώ δεν βρίσκομαι στα αρχικά του πλάνα. Το κακό είναι ότι αισθάνομαι πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να αλλάξω την κατάσταση, αν και θέλω πάρα πολύ να παίζω. Πραγματικά, είναι πολύ απογοητευτική κατάσταση που δεν αγωνίζομαι, προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο, αλλά, από ότι φαίνεται, δεν έχει αποτέλεσμα για την ώρα», ανέφερε αρχικά ο Φαν Ντερ Φάαρτ για τη μη χρησιμοποίησή του.

«Πάντα θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και θα είμαι δίπλα στην ομάδα ότι και να γίνει, χωρίς να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα. Είμαι το τελευταίο πρόσωπο που θα έφερνα εντάσεις εντός της εθνικής. Κανείς δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις από την εθνική του ομάδα, απλώς οφείλω να εκφράζω την απογοήτευσή μου», κατέληξε για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει πρόβλημα στα αποδυτήρια των «οράνιε».

Πηγή: sport-fm.gr