Πλήγμα για την εθνική Ιταλίας στην άμυνα, καθώς ο Αντρέα Μπαρτζάλι θα χάσει σίγουρα τους τρεις πρώτους αγώνες στη φάση των ομίλων, αφού ταλαιπωρείται από θλάση πρώτου βαθμού. Σκέψεις στην ομάδα για αντικατάστασή του, που όμως θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Πιθανός αντικαταστάτης ο Ρανόκια.

Ο Ιταλός αμυντικός τραυματίστηκε στο φιλικό με την Ρωσία και υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό στην αριστερή γάμπα, που θα τον κρατήσει εκτός αγώνων για 20 μέρες. Ο 31χρονος διεθνής, όμως, θα ταξιδέψει στην Πολωνία με την αποστολή της ομάδας, αν και είναι δεδομένο ότι θα χάσει τα τρία παιχνίδια της «σκουάντρα ατζούρι» στη διοργάνωση, όπως ανακοίνωσε και ο γιατρός της ομάδας.

Το ιατρικό επιτελείο της Ιταλίας θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον αμυντικό της Γιουβέντους, ωστόσο η προθεσμία για αλλαγές στο ρόστερ εκπνέει την Παρασκευή, 24 ώρες πριν την επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αν οι νέες εξετάσεις που θα γίνουν, δεν δείξουν βελτίωση στο πρόβλημα του, τότε οι Ιταλοί θα καλέσουν αντικαταστάτη, με τον Αντρέα Ρανόκια της Ίντερ να είναι το πρώτο φαβορί να βρεθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο οποίος είχε κληθεί στους πρώτους 25 της αποστολής.

Πηγή: Sport-fm.gr