Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και έδωσε άλλες τόσες ασίστ, η εθνική ομάδα της Ολλανδίας σκόρπισε στους… έξι ανέμους την αντίστοιχη της Βορείου Ιρλανδίας, καθώς νίκησε 6-0 και έδειξε πως είναι έτοιμη για το Euro που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρόι Κάρολ.

Οι «οράνιε» έπιασαν από τον… λαιμό τους Βορειοϊρλανδούς με αποτέλεσμα να κάνουν νωρίς νωρίς το 1-0, στο 11’ με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Το 2-0 έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα με σκόρερ αυτή την φορά τον Σνάιντερ. Την… σκυτάλη στο σκοράρισμα ξαναπήρε ο επιθετικός της Άρσεναλ κάνοντας στο 29’ το 3-0, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ωστόσο, οι Ολλανδοί δεν πάτησαν φρένο και με τον Αφελάι, στο 37’, έκαναν τέσσερα το τέρματά τους. Ο ίδιος έκανε το 5-0 στο 51’, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φλάαρ στο 78’. Επίσης, στο 46’ κάτω από τα δοκάρια της Βορείου Ιρλανδίας έκατσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρόι Κάρολ.

Για την Ολλανδία αγωνίστηκαν: Στεκέλενμπουργκ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Φαν Ντερ Βιλ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι, Αφελάι.

Επίσης έπαιξαν: Φαν Ντερ Φάαρτ, Κάουτ, Χούντελααρ, Νάρσινχ, Σάαρς.

Πηγή: sport-fm.gr