Την πεποίθησή του πως η Αγγλία είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές του Euro 2012, εξέφρασε ο Χουάν Μάτα.

Ο Ισπανός επιθετικός τόνισε πως τα «τρία λιοντάρια» είναι μια ποιοτική ομάδα, ενώ πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει και τη Γαλλία.

«Δεν ξέρω αν η αλλαγή του προπονητή της εθνικής Αγγλίας θα επηρεάσει την ομάδα. Οι περισσότεροι λένε πως το σύστημα του Χότζον είναι διαφορετικό από αυτό του Καπέλο. Αλλά το κλειδί είναι στο πώς οι παίκτες θα προσαρμοστούν σε αυτό», ήταν τα λόγια του Μάτα, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Για μένα η Αγγλία, πάντα θα έχει μία θέση στους διεκδικητές του τίτλου. Έχουν μεγάλη ιστορία και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Η δύναμη της ομάδας είναι η ποιότητα των παικτών και οι αντοχές που έχουν, πάντα διεκδικούν την μπάλα.

Μετά την κλήρωση συζητήσαμε στην Τσέλσι και οι Άγγλοι παίκτες τόνισαν πως δεν θα ήθελαν να αγωνιστούν μαζί μας στα προημιτελικά», συμπλήρωσε και στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υπόλοιπα φαβορί της διοργάνωσης.

«Όλοι λένε πως η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι τα φαβορί για να πάρουν το Euro 2012, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Αγγλία και τη Γαλλία, ειδικά αν τα πάνε καλά στην πρώτη φάση», ανέφερε ο Μάτα.

Πηγή: sport-fm.gr