Ως σαφές μήνυμα των Ελλήνων για την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και συγχρόνως σαφή εντολή προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αξιολόγησε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης.

Εμφανίστηκε συγχρόνως αισιόδοξος για θετική κατάληξη των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε αυτή ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαφαίνεται, όπως είπε, μια συμμετοχή και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στην υλοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη η στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, συμπληρώνοντας πως κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και εξοικονόμησης πόρων, όμως το οικονομικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για την Ελλάδα αποδείχτηκε λάθος, καθώς ζητά υπερβολικά πολλά από τους Έλληνες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί παράταση στο χρονικό πλαίσιο και να εξεταστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.